Президентът Радев ще представлява Българя на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Словения

Държавният глава Румен Радев ще представлява България на Срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани, която ще се проведе на 6 октомври в Бърдо, Словения.

Срещата на държавните и правителствени ръководители на страните-членки от Европейския съюз ще започне на 5 октомври с дискусия, посветена на актуални въпроси от дневния ред на ЕС. 

На 6 октомври в рамките на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани от 7.30 часа държавният глава Румен Радев е поканен от  европейския комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи и от министър-председателя на Република Словения Янез Янша за обща среща с министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев.

От 9.00 часа президентът Румен Радев е поканен от канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел на обща среща с президента на Френската република Еманюел Макрон и с министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев.

Първата пленарна сесия в рамките на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани ще започне от 9.30 часа и е посветена на икономическото възстановяване на региона. От 11.15 часа до 13.15 часа ще се състои и Втората пленарна сесия на форума, след което ще бъде дадена пресконференция.

Pin It on Pinterest