Президентът Радев присъства на учението „Strike Back 21“

Президентът на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев присъства на деня за демонстриране на способности на Националното тактическо учение с бойни стрелби с международно участие „Strike Back 21“ на полевия учебен полигон „Корен“ край Хасково. Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов и заместник областните управители Виолета Желева и Мартин Узунов бяха специално поканени на събитието. 

Президентът на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев бе посрещнат с почетен караул. След официалната церемония по откриване на Деня за демонстриране  на способности на батальонното тактическо учение „Ответен удар 21“ държавният глава бе посрещнат от областния управител на област  Хасково инж. Минко Ангелов и заместник областните управители Виолета Желева и Мартин Узунов. Денят продължи с наблюдение на военното учение „Ответен удар 21“. 

Сред официалните гости бе посланикът на САЩ Херо Мустафа. Делегацията се отправи към мястото на наблюдение на демонстрацията на способности. 

Темата на тактическото учение на 2-ра механизирана бригада „Strike Back – 2021“ е „Настъпление на усилен механизиран батальон от непосредствено съприкосновение“. 

Около 800 военнослужещи от Сухопътните войски на България участват в него с до 210 единици бойна и специализирана техника, както и бойна тактическа група от Гърция, лекопехотен взвод от Румъния и взвод курсанти от НВУ „Васил Левски.

Pin It on Pinterest