Президентът изказа благодарност на огнеборците, участващи в овладяването на пожарите у нас

Президентът Румен Радев изказа своята благодарност за всеотдайните усилия на всички огнеборци за овладяването на пожарите на територията на страната.

В телефонни разговори, проведени днес, с главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, държавният глава се информира за усложнената оперативна обстановка. 

„Пожарникарите показаха екипност и професионализъм в този труден за много българи момент“, заяви по време на разговора президентът Радев. Той изказа изключителна признателност и към работата на местните власти, военните формирования и доброволците, които се включват в потушаването на огнените стихии. „Благодарности заслужават всички, които оказват своевременна помощ за справяне с извънредната ситуация“, заяви Румен Радев.

Държавният глава изразява съпричастност към пострадалите семейства, чието имущество е увредено. Президентът Радев очаква правителството в координация с местните власти да набележат мерки за преодоляване на щетите и подпомагане на засегнатите.

Pin It on Pinterest