Премиерът Борисов посети Перник

„Премиерът изяви желание да види как се развива мащабната подмяна на водопровода в Перник и посетихме участъците, по които се работи и тези, които предстои да бъдат подготвени за работа“.

Това каза кметът на община Перник Станислав Владимиров след като заедно с премиера Бойко Борисов посети няколко важни за града обекта, по които се работи. Той добави, че е посетен и надлез „Иван Вазов“, чийто ремонт започна преди няколко дни. „Дълго време бе водена комуникация, за да се осигури финансиране за това изключително важно съоръжение и ремонтът му вече е факт“, коментира градоначалникът.
„Отидохме и на новата връзка на пътен възел „Марина бара“. Изграждането на тази отсечка започна благодарение на гражданска инициатива, която направи така че държавата да отпусне средства и за това съоръжение“, каза още Владимиров.
„С г-н Борисов говорихме и за бъдещи проекти, които са важни за Перник и, за които надявам се да получа финансиране, за да бъдат реализирани. Мой приоритет е увеличаване на проводимостта на река Струма и продължаване на каменното корито, което да върви към кв. Изток. Говорихме и за изграждане на кръгово кръстовище на „Димова Махала“. За изграждането му има един грандомански проект, но когато с премиера минавахме от там и той се увери, че то може да бъде реализирано с далеч по-малко средства. Догодина от там ще минава довеждащ водопровод, който е част от големия воден проект и веднага след това ще изградим и това съоръжение“, обяви Станислав Владимиров. Той добави, че е обсъждано и реализирането на други важни за Перник проекти
„Коментирахме и искането ми до Министерски съвет за подмяна на водопровода в селата. Имам уверението, че и това ще бъде финансирано поетапно. Ще направя всичко възможно за това, защото голяма част от нашите села имат проблем с липсата на вода, особено през летните месеци“, обясни кметът на община Перник.

Pin It on Pinterest