Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев присъства на откриването на модернизирана учебно-спортна и жилищна база в НСА

Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 47-то Народно събрание Иван Ченчев присъства на откриването на изцяло обновена учебно-спортна и жилищна част от базата на Националната спортна академия „Васил Левски“.

Той разгледа променените условия за обучение и живот във висшето училище, чиито възпитаник е.

Представени бяха реновирано и модернизирано студентско общежитие блок 15 в Студентски град и игрище за плажен волейбол на открито. На събитието присъстваха министърът на образованието и науката акад. Николай Денков, министърът на младежта и спорта Радостин Василев, кметът на район „Студентски“ Петко Горанов и др.

Модернизацията на студентското общежитие е проект, одобрен за финансиране от Фонд за устойчиви градове, на стойност 2 950 000 лева.

Гостите имаха възможност да разгледат и завършеното преди дни цялостно обновяване на игрището за плажен волейбол. То е част от комплекс „Открити спортни съоръжения“ и се ползва за учебна, тренировъчна и състезателна дейност. Общата стойност на ремонта, включително проектиране и строителен надзор, възлиза на 229 000 лева – собствени средства за капиталови разходи на НСА „Васил Левски“.

На заседание на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание на 12 януари академичното ръководство на НСА ще представи университетската образователна програма по спорт, научните достижения в областта на спорта, функциите и обхвата в дейността на Академията.

Pin It on Pinterest