България

Правителството одобри резултатите от участието на България в заседание на Съвета на ЕС

Правителството одобри доклад на министъра на икономиката и индустрията за участието на България в заседание на Съвета на Европейския съюз (Външни работи/Търговия), проведено в периода 25-29 февруари 2024 г. в гр. Абу Даби, Обединени арабски емирства по време на 13-ата Министерска конференция на Световната търговска организация (СТО).

В рамките на заседанието бяха обсъдени въпроси, свързани със субсидиите за сектора на рибарството, селското стопанство, електронната търговия, улесняването на инвестициите, реформата на системата за уреждане на спорове, въпросите на развитието.

Съветът приветства присъединяването на Коморските острови и Източен Тимор към СТО и одобри декларациите по повод на инициативите по инвестициите и околната среда. Отбелязани бяха постигнатите резултати по отношение удължаването на мораториума върху облагането с мита на електронните трансмисии и реформата на СТО.

В рамките на конференцията бяха одобрени и постигнатите резултати относно работната програма по електронна търговия, прилагането на специалното и диференцирано третиране, реформата на системата за уреждане на спорове, работната програма за малките икономики и други. Одобрена бе и Министерската декларация.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest