България

Правителството одобри резултатите от Междуправителствената българо-виетнамска смесена комисия за търговско-икономическо и научно- техническо сътрудничество

Правителството прие Решение за одобряване на резултатите и утвърждаване на Протокола от Двадесет и четвъртата сесия на Междуправителствената българо- виетнамска смесена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, проведена на 13-14 май 2024 г. в гр. София. Тя се проведе под председателството на министъра на икономиката и индустрията на Република България д-р Петко Николов и на министъра на индустрията и търговията на Социалистическа република Виетнам, д-р Нгуен Хонг Зиен.

По време на заседанието на комисията бяха обсъдени въпроси свързани с търговията, инвестициите, отбранителната индустрия, селското стопанство, транспорта, енергетиката, туризма, образованието и науката, цифровата трансформация, електронното управление и съобщенията, спорта, здравеопазването, културата и други.

Комисията набеляза съгласувани мерки за разширяване на сътрудничеството и деловите връзки между двете страни в областите от взаимен интерес.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest