Позиция на министър Кузманов за ст. „Българска армия“ и базата в Панчарево

Уважаеми господа, 
    Като министър на младежта и спорта, макар и в служебен кабинет, съм се водил единствено и само да работя в интерес на българския спорт, да спазвам закона и да защитавам държавните имоти от алчни и самозабравили се бизнесмени. Снощи около 23 ч. в медиите бе разпространено анонимно писмо „от името на всички клубове, носещи името ЦСКА“. 
    Атаката срещу мен е обяснима, защото тя е за стадион „Българска армия“ в Борисовата градина и базата на Панчарево. И двата имота са държавни и аз като министър искам да защитя и опазя това имущество, предназначено единствено и само за българския спорт. Друг е въпросът какво общо имат спортните клубове на ЦСКА с футболните бази. 
    В името на спорта направихме няколко срещи с представители на ПФК ЦСКА – София. Предоставихме резултатите от одита на държавното дружество „Сердика спортни имоти“, собственик на двете спортни бази, които ПФК ЦСКА-София ползва под наем по силата на договор. Задълженията на футболния клуб към държавното дружество са факт, а цифрите са категорични. 
    Да пише и да публикува може всеки, но в конкретния случай ММС разполага с доказателства за размера на неизпълненото задължение. Очаквахме коректност от страна на ПФК ЦСКА, за да се продължи с реализирането на идеята за съвместно дружество, което ще даде възможност футболният клуб да ползва ст. „Българска армия“ и базата в Панчарево. 
    За съжаление няма как ММС да отговори на анонимно писмо, пуснато през нощта. Писмо с обвинение и искания от името на всички клубове с името ЦСКА, под което няма нито един подпис! Използването на клубовете по различни спортове – 34 на брой, носещи името на най-титулувания клуб – ЦСКА, е опит да бъдат употребени срещу държавата и ММС. Спрямо закона и държавата всички субекти са равни и не следва някой да се чувства привилегирован, когато се касае за заплащането на задължения към държавата.

Pin It on Pinterest