Посланик Тодор Кънчевски връчи акредитивните си писма на президента на Република Куба

Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Република Куба връчи на 8 септември 2021 г. акредитивните си писма на президента на Република Куба Мигел Диас-Канел Бермудес в присъствието на министъра на външните работи Бруно Родригес Пария.

В проведения разговор се акцентира върху доброто състояние на двустранните отношения, имащи вече над 60-годишна история. Подчертани бяха приятелските връзки и взаимното уважение между двата народа и бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на взаимодействието между двете държави във всички сфери от взаимен интерес.

Президентът Мигел Диас-Канел Бермудес отбеляза наличието на достатъчно условия за по-нататъшно развитие на връзките между България и Куба. Подчерта, че многото кубински граждани са завършили висшето си образование в България и днес имат волята и възможността да помогнат за даването на нов импулс на сътрудничеството. Изрази готовност за интензифициране на диалога на всички нива и отбелязване на напредък във всички сфери от взаимен интерес.

Посланик Тодор Кънчевски сподели желанието си да работи за по-интензивен политически диалог и развитие на контактите между двете страни, които да допринесат за постигането на значим напредък в двустранното сътрудничество.

Заедно с посланик Кънчевски, акредитивните си писма връчиха и посланиците на Европейския съюз, Белгия, Румъния, Саудитска Арабия, Индия, Кабо Верде, Гана, Уругвай, Беларус, Източен Тимор.

Pin It on Pinterest