Посланик Стоян Михайлов връчи акредитивните си писма на президента на Аржентина

Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Аржентина Стоян Михайлов връчи на 2 март 2021 г. акредитивните си писма на президента на Аржентина Алберто Фернандес в присъствието на министъра на външните работи Фелипе Сола


В последвалия разговор посланик Михайлов поздрави Алберто Фернандес от името на президента на България Румен Радев. Стоян Михайлов отправи покана от името на българския държавен глава към президента на Аржентина да посети в удобно за него време страната ни. От своя страна Алберто Фернандес сърдечно благодари за отправената покана и заяви, че с голямо удоволствие би посетил България.


Заедно с посланик Михайлов, акредитивните си писма връчиха и посланиците на Тунис, Куба, Нова Зеландия, Пакистан, Никарагуа, Ел Салвадор, Гърция, Чехия, Алжир, Панама, Германия, Виетнам, Португалия, Бразилия, Хаити, Обединените арабски емирства, както и папският нунций.


В обръщението си към дипломатите президентът Фернандес заяви, че Аржентина е страна, която „прегръща логиката на мултилатерализма“, и за нея са много важни връзките с всички народи по света.

Pin It on Pinterest