Посланик Янко Йорданов връчи акредитивните си писма на президента на Нигерия

Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република Нигерия Янко Йорданов връчи акредитивните си писма на президента Мухамаду Бухари на официална церемония, която се състоя на 1 юни 2021 г. в Държавния дворец в Абуджа.

В рамките на церемонията, в която участваха също новоназначените посланици на Китайската народна република, Ислямска република Пакистан, Република Турция и Украйна, на българския дипломат бе оказана честта да направи изказване от името на всички участващи новоназначени ръководители на мисии в Абуджа. В изказването си посланик Йорданов потвърди желанието за надграждане на традиционните приятелски отношения с Нигерия чрез развитие на съществуващите форми на сътрудничество и  разработване на нови инициативи от взаимен интерес. 

В своето изказване президентът Бухари увери в готовността на Нигерия да продължи да развива отношенията със съответните държави на взаимноизгодна основа, включително с цел справяне със съвременните глобални предизвикателства като пандемията от КОВИД-19, климатичните промени, тероризма.   

Pin It on Pinterest