Посланик Мария Спасова връчи акредитивните си писма на генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич

Постоянният представител на Република България към Съвета на Европа в Страсбург посланик Мария Спасова връчи акредитивните си писма на генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич на официална церемония на 11 януари 2021 г.

След церемонията по връчване на акредитивните писма се състоя разговор на посланик Спасова с генералния секретар на Съвета на Европа. Посланик Спасова поднесе съболезнования във връзка със земетресението в Хърватия. Събеседниците изразиха надежда за скорошно нормализиране на санитарната обстановка в Европа, което да позволи на генералния секретар на Съвета на Европа да осъществи официално посещение в България.

Посланик Спасова потвърди готовността на България да продължи да оказва подкрепа на Съвета на Европа в сегашния труден за Организацията момент, с цел утвърждаване на нейните основополагащи ценности – правата на човека, демокрацията и правовата държава. Подчерта важното значение, което България  отдава на сътрудничеството със Съвета на Европа и изрази подкрепа за предложенията за реформа на Организацията.

Пейчинович-Бурич изрази задоволство от доброто сътрудничество с България  и потвърди своето желание да посети България, когато обстановката го позволява.

Pin It on Pinterest