Посланик Алексей Андреев връчи акредитивните си писма на генералния секретар на Световната организация по туризъм

На церемония на 22 септември 2021 г. в Мадрид посланик Алексей Андреев връчи на генералния секретар на Световната организация по туризъм Зураб Пололикашвили акредитивните си писма, с които е назначен за постоянен представител на Република България към Организацията.

В рамките на последващия разговор между посланик Андреев и генералния секретар Пололикашвили бе подчертано важното значение, което България отдава на сътрудничеството със Световната организация по туризъм като ключова специализирана агенция от системата на ООН.

Генералният секретар Пололикашвили приветства активната и водеща роля на България в регионален план чрез домакинството през последните години на важни туристически форуми и събития в партньорство със Световната организация по туризъм.

Очертани бяха възможностите за възстановяването на туризма в пост-пандемичния период, включително чрез инициативата на Световната организация по туризъм за най-добри туристически селища, в която България кандидатства с традиционните и национално исторически села и градове Жеравна, Трявна и Копривщица.

По случай предстоящия на 27 септември Световен ден на туризма генералният секретар поздрави България за инициативата да освети Националния дворец на културата в София в цветовете на Световната организация по туризъм, което е национално признание за ролята и мястото на Организацията за развитие на световния туризъм.

Pin It on Pinterest