Петър Кънев и народни представители участваха в 56-ата Генерална асамблея на организацията

Ръководителят на българската делегация в ПАЧИС Петър Кънев и народните представители Красимир Велчев, Павел Христов и Рамадан Аталай участваха в 56-ата Генерална асамблея на организацията.

Събитието се осъществи чрез видеоконферентна връзка поради усложнената от COVID-19 международна обстановка. На него бяха обсъдени икономическите, политическите, социалните аспекти на пандемията от коронавирус и ролята на националните парламенти в преодоляването на кризата.
В рамките на форума бяха избрани и нови заместник-генерални секретари на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество – по организационните въпроси Милтиадис Макриянис от Гърция и Даниел Дулка от Румъния с ресор интерпарламентарни връзки и протокол. Бюрото на Асамблеята назначи с пълно единодушие г-жа Павлина Лозанова  (България) за секретар на Комитета по правни и политически въпроси.
Ръководителят на българската делегация в ПАЧИС Петър Кънев бе избран за член на Комисията по преброяването заедно с колегата си от Азербайджан Елдар Гулиев. Председател на Комисията бе Михаил Емелянов от Русия. 

Pin It on Pinterest