България

Перспективите за задълбочаване на двустранното сътрудничество между България и Азербайджан обсъдиха президентите Радев и Алиев

Държавният глава Румен Радев проведе днес телефонен разговор с президента на Азербайджан Илхам Алиев по повод необходимостта от отлагане на планираното си посещение в Баку поради неотложни вътрешнополитически ангажименти у нас.

В хода на телефонния разговор Румен Радев и Илхам Алиев обсъдиха перспективите за задълбочаване на двустранното сътрудничество в сфери от взаимен интерес за България и Азербайджан. Двамата отбелязаха възможностите за развитие на партньорството в областта на енергетиката, инвестициите, транспортната свързаност, насърчаване на бизнес контактите между двете страни. За целта в процес на съгласуване са двустранни документи и се проучват условията за разработване съвместни проекти, в които да се включат компании от двете държави.

Президентът Алиев поднови поканата към президента Радев да посети Азербайджан в удобно за двете страни време с оглед продължаване и надграждане на диалога на най-високо равнище.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest