Откриха реновирания басейн „Мадара“

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев присъстваха на официалното откриване на ремонтираната и модернизирана учебно-плувна база „Мадара“ към Национална спортна академия „Васил Левски“. 


    Зам.-министър Андонов изказа благодарност към министър Вълчев и ректора на НСА проф. Николай Изов за перфектното изпълнение на проекта по реновирането на плувната база. „Вярвам, че този басейн ще продължи успешно да изпълнява не само спортната и учебната, но и социална си функция и пожелавам от него да излязазт много успешни кадри, които да прославят България по света“, каза той. 
    По време на реконструкцията изцяло е подменен покривът на сградата, ремонтирани са съблекални, бани, облицовките на басейна, както и частично инсталацията. Подменена е системата за пречистване на водата, извършен е ремонт на сауната, монтирани са нови стъклопакети, нови стартови блокчета и оборудване. Николай Изов подчера, че басейнът отговаря на всички хигиенни норми и на изискванията за енергийна ефективност. 
    Ректорът на НСА благодари на министър Красен Кралев за подкрепата, която оказва за реновирането на спортната инфраструктура в академията. ММС финансира два проекта за ремонт на хандбална зала и модернизация на център за хвърляния.

Pin It on Pinterest