България

Одобрени са резултатите от българското участие в заседание на Съвет „Правосъдие и вътрешни работи“

Министерският съвет одобри резултатите от българското участие в заседание на Съвет „Правосъдие и вътрешни работи“, формат „Вътрешни работи“, проведено на 4 март 2024 г., в гр. Брюксел, Кралство Белгия.

В доклада са представени резултатите от дискусиите относно: Общо състояние на Шенгенското пространство – Шенгенски барометър; Оценката на Регламента за Европейската агенция за гранична и брегова охрана (Фронтекс); Прилагане на оперативната съвместимост; Последствията от руската агресия в Украйна и кризата в Близкия Изток и върху вътрешната сигурност на ЕС – тема на работния обяд; Превенция и борба със сексуалната експлоатация над деца; Външно измерение на миграцията; Борба с трафика на наркотици и организираната престъпност: аспекти на сигурността.

В доклада е включена и информация за проведените двустранни срещи с европейския комисар по вътрешни работи, Илва Йохансон, с министъра на вътрешните работи на Румъния, г-н Каталин Предою, министъра на вътрешните работи на Австрия, г-н Герхард Кариер и министъра на вътрешните работи на Унгария, г-н Шандор Пинтер.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest