Обединени усилия в борбата с COVID-19

Нека заедно продължим да помагаме

Във връзка с драстичното повишаване броя на заразените с коронавирус и с непрекъснато нарастващите нужди както на лечебните заведения, така и на хилядите, засегнати от пандемията, Българският Червен кръст продължава Националната благотворителна кампания „Заедно срещу COVID-19“.

От началото на м. март 2020 г. до момента организацията не е спирала да подпомага държавата, здравните заведения и всички хора, засегнати от пандемията. Благодарение на нашите дарители и на над 6000 доброволци на БЧК:

ü    105 448 пострадали от COVID-19 получиха хранителни пакети;

ü    Достигнахме до близо 700 000 души с информация за превенция;

ü    Консултирахме 9 915 нуждаещи се от психосоциална и емоционална подкрепа;

ü    Предоставихме на медиците на първа линия 3 200 000 лични предпазни средства (маски, ръкавици, защитно облекло, дезинфектанти и др.);

ü    Осигурихме за десетки болници респиратори, UVC лампи, устройства за дистанционен мониторинг, подвижен рентген, електромоторни легла, тестове и консумативи за тях, медикаменти, матраци, одеала, хигиенни продукти и др.;

Ние в Българския Червен кръст твърдо вярваме, че една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено, е това, което правим за другите. Затова се обръщаме към гражданите и бизнеса да обединим отново усилията си в борбата с COVID-19. Защото само заедно можем да се справим. Подкрепете ни!

•          чрез SMS на номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори;

•          чрез on-line дарения на сайта на организацията www.redcross.bg и по банков път

Можете да помогнете и с материални дарения – лични предпазни средства, консумативи, медицинска апаратура и др.

Нека проявим съпричастност към благородните усилия на българските медици и към човешките страдания!

БЧК призовава за стриктно спазване на всички противоепидемични мерки и за информирано и отговорно решение за ваксиниране. Защото: Най-добрата защита срещу коронавируса сме самите ние и никой не е в безопасност, докато всички останали не са!

Pin It on Pinterest