България

Найден Тодоров за атаката в Израел: От снощи премиерът е известен и следи ситуацията

„Морфов винаги ще бъде Морфов, където и да е“, каза служебният министър

Той застава на поста служебен министър на културата за втори път. „Дирижираше” на този пост в предишното служебно правителство. Защо се съгласи сега отново, след като предишната покана от президента, а сега от служебния премиер Димитър Главчев – отговор дава министър Найден Тодоров в предаването „На фокус”.

Когато са му се обадили за среща с Главчев, са го попитали: „Готов ли сте да жертвате няколко месеца от своя живот в полза на Родината”. Служебният културен министър Найден Тодоров е приел, защото очаква това правителство да е краткотрайно.

По повод атаката срещу Израел от тази нощ и работната среща, свикана от премиера Главчев, Тодоров обясни, че България е част от Алианс, който се очаква да реагира винаги компактно. „Още от снощи премиерът на България заедно с оперативния щаб са известени и следят ситуацията”, заяви културният министър от служебния премиер. 

Като министър, Найден Тодоров е освободил шефа на Фонд „Култура”. Рокадата е започнала преди неговото встъпване в длъжност, обясни той. 

За оставката на режисьора Александър Морфов, служебният министър обясни, че Морфов винаги ще носи своето име, където и да е.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest