Народното събрание избра представителите на българския парламент в 10 международни организации

Народното събрание избра представителите на българския парламент в 10 международни организации.

Председателят на Народното събрание Ива Митева ще бъде ръководител на делегацията на българския парламент в Интерпарламентарния съюз. За заместник-ръководител на делегацията беше избран Румен Христов (ПГ на ГЕРБ-СДС).

За ръководител на най-голямата делегация на Народното събрание – тази в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, която се състои от 11 народни представители, беше избран председателят на Комисията по външна политика Димитър Гърдев (ПГ „Има такъв народ“). Негови заместници ще са Екатерина Захариева (ПГ на ГЕРБ-СДС) и Крум Зарков (ПГ „БСП за България“).

Ръководител на делегацията в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа ще е Десислава Атанасова (ПГ на ГЕРБ-СДС). За нейни заместници бяха избрани Александър Рашев (ПГ „Има такъв народ“) и Кристиан Вигенин (ПГ „БСП за България“).

Велизар Шаламанов (ПГ на „Демократична България“) ще ръководи делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО, а Юлиян Ненчев (ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме!“) – на тази в Интерпарламентарната асамблея по православие.

Делегациите на Народното събрание в парламентарните асамблеи на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, на Черноморското икономическо сътрудничество, на Съюза на Средиземноморието и на франкофонията ще се ръководят съответно от Тошко Йорданов (ПГ „Има такъв народ“), Петър Кънев (ПГ „БСП за България“), Васил Георгиев (ПГ „Има такъв народ“) и Георги Михайлов (ПГ „БСП за България“).

Томислав Дончев (ПГ на ГЕРБ-СДС) ще ръководи делегацията на българския парламент в Парламентарното измерение на Централноевропейската инициатива.

Pin It on Pinterest