Награждават най-добрите студенти с Националния приз „Студент на годината“ 2020

Национално представителство на студентските съвети ще отличи на официална церемония най-успешните студенти на България в ХIV-тото издание на Националния приз „Студент на годината“.

Официалната церемония, с която ще бъдат наградени най-успешните студенти на България ще се осъществи в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ от 18:30 часа на 01 Март /понеделник/ 2021 година.

Националният приз „Студент на годината“ се провежда под патронажа на Министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев.

Националният приз „Студент на годината“ се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България.

Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

Жури в състав от водещи експерти от всички области на образованието определиха призьорите в 14 категории, които имат доказани постижения в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

Партньори на събитието са Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Министерство на здравеопазването, Национален студентски дом, Студентски съвет на Медицински университет – гр. София, Студентски съвет на Медицински университет „Проф. Параскев Стоянов“, Студентски съвет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Студентски съвет на Технически университет – София, Студентски столове и общежития ЕАД, Съвет на ректорите на висшите училища, Фондация „Българска памет“ и други.

Национален приз „Студент на годината“ е най-престижния конкурс за млади хора в България.

Официални лица, който ще присъстват на церемонията:

Красимир Вълчев – Министър на образованието и науката;

Проф. Костадин Ангелов – Министър на здравеопазването

Милена Дамянова – Народен представител и Председател на Парламентарната комисия по образование и наука в 44-то Народно събрание;

Проф. Анастас Герджиков – Председател на Съвета на ректорите и Ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски“;

Йорданка Фандъкова – Кмет на Столична община;

Милен Врабевски – Фондация „Българска памет“;

Pin It on Pinterest