България

Национално състезание по първа помощ на Българския младежки Червен кръст

Над 200 доброволци от цялата страна и 20 екипа с участници на възраст между 15 г. и 19 години ще демонстрират своите умения по оказване на първа долекарска помощ, психосоциална подкрепа, реакция при бедствия и знания за Международно движение на Червения кръст и Червения полумесец в XI Национално състезание по първа помощ на Българския младежки Червен кръст.

То ще се проведе на 7 юли 2024 г. (неделя) в Националния учебно-логистичен център на БЧК, с. Лозен, а официалното откриване ще бъде от 9:30 ч. в присъствието на представители на ръководството на БЧК и БМЧК, както и на партньорски организации и институции.

Главни съдии на събитието ще бъдат д-р Благомир Здравков, изпълнителен директор на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“ и д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешната помощ.

Националното състезание по първа помощ на Българския месец от 2001 г. насам  и има за цел да покаже нивото на подготовка за реакция при бедствия и кризи на Младежките аварийни екипи, както и да популяризира дейностите на Българския младежки Червен кръст сред

обществото.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest