МТСП и НСА „Васил Левски“ сключиха споразумение за сътрудничество

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева и ректорът на Националната спортна академия „Васил Левски“ проф. Николай Изов подписаха днес споразумение за сътрудничество между двете институции.

Целта е създаването на партньорска мрежа с висши училища, предлагащи обучение по социално предприемачество и популяризиране на Плана за действие по социална икономика 2020-2021 г., разработен от Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

Радвам се, че ще можем да организираме студентски практики в МТСП и да популяризираме политиките в областта на социалната икономика и корпоративната социална отговорност. Младите хора имат желание за участие в социални каузи, затова сътрудничество ще бъде полезно и за двете страни, отбеляза министър Сачева.

Проф. Николай Изов благодари за партньорството и увери, че споразумението ще повиши качеството на образованието в социалните специалности на НСА и ще подпомогне реализацията на пазара на труда на завършващите студенти.

Споразумението предвижда организирането на съвместни инициативи и обучения, студентски стажове, разработване на проучвания и програмни документи.

Pin It on Pinterest