България

МТС обсъди с пристанищните оператори общи действия за спиране на претоварените камиони

Съвместни действия за спиране на достъпа на претоварени камиони в пристанищата по река Дунав и Черно море.

Това обсъдиха на среща заместник-министрите на транспорта и съобщенията Анна Натова и Димитър Недялков с представители  на държавните и частни пристанищни оператори в страната. Целта на мерките е подобряване на безопасността на движението по пътя и опазване на транспортната инфраструктура, каза заместник-министър Анна Натова.

Заместник-министър Димитър Недялков информира, че се водят разговори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за използване на вградените в пътищата кантари на тол системата за контрол на спазването на максимално разрешеното тегло товари. „Данните към момента показват, че около 40% от камионите по пътищата са претоварени. При допустима маса от 40 тона, през тол кантарите, които в момента работят в тестов режим, преминават превозни средства с тегло 60 тона“, добави заместник-министър Недялков.

Анна Натова и Димитър Недялков бяха категорични, че при предстоящите единни действия, за операторите на пристанищните терминали няма да има негативни икономически последици. Предстои в кратки срокове да бъде изготвен документ за взаимно партньорство между Министерството на транспорта и съобщенията и всички пристанищни оператори в страната.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest