България

ММС бе домакин на работна среща с представители на общините и младежките центрове

На среща, инициирана от заместник-министъра на младежта и спорта Петър Младенов, с представителите на общините и младежките центрове от цялата страна беше обсъдена визията за изпълнение на младежки дейности до края на 2024 година, както и планирането на индивидуалните и съвместни инициативи до края на календарната година.

Дискусията бе подкрепена и от Министерството на образованието и науката. 
    „За целия екип е огромно удоволствие да Ви приветства в Министерството на младежта и спорта. Надяваме се с Ваша помощ да продължаваме да развиваме младежката политика и да подкрепяме тези, които имат нужда не само на национално, но и на местно ниво“, заяви зам.-министър Петър Младенов. По думите му е изключително важно да бъдат обсъдени нагласите и очакванията на присъстващите за това как ще продължи тяхната работа и изрази пълна готовност за подкрепа на различни нива. 
    На срещата бяха представени целите и размерът на финансирането за обезпечаването дейностите на младежките центрове при работата им на местно, национално и международно ниво, за осигуряването на възнаграждения на служителите в младежките центрове, за обучителни, образователни дейности, младежки инициативи, обмяна на опит, работа в мрежа и повишаването квалификацията на екипите. 
    В рамките на дискусията представителите на общините и младежките центрове запознаха зам.-министър Младенов със своите планове за бъдещо развитие и реализация на предстоящи събития. 
    На срещата присъства още зам.–министърът на образованието и науката Наталия Митева, на която Младенов благодари за доброто партньорството, което са успели да установят. Предстои подписването на Меморандум за сътрудничество в посока развитието на младежките центрове между ММС и МОН.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest