България

Млади офицери постъпват в редовете на Сухопътните войски

Полеви занятия с участието на млади офицери от Випуск – 2023 на Националния военен университет (НВУ) „В. Левски“, назначени във 2-ра механизирана бригада, се проведоха от 11 до 15 септември на учебните полигони „Корен“ и „Ново село“.

Командири на батальони и дивизиони от състава на бригадата споделиха своя опит от изпълнението на задачи в настъпление и в отбрана, както и при организиране на боя на местността. Те запознаха лейтенантите и с възможностите и начините за използване на зенитните и артилерийските формирования от състава на бригадата. В сбора се включиха командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, главният сержант на бригадата старшина Деян Мадин, както и офицерите от Випуск – 2022 на НВУ от състава на бригадата.

В района на съвместното българо-американско съоръжение на учебен полигон „Ново село“ заместник-командирът на многонационалната бойна група подполковник Иван Иванов запозна младите офицери със задачите, които изпълнява формированието. Българските офицери, назначени на длъжности в щаба на бойната група, споделиха своя опит от участието си в многонационалното формирование на НАТО.

Сборът приключи с психологическа и лидерска подготовка с дискусия за лидерските качества, които трябва да притежава и демонстрира успешният офицер.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest