МК предлага за награждаване Пенчо Пенчев Липов с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие за особено значимите му заслуги в областта на културата и изкуството

Министерският съвет реши да предложи на президента на Република България да издаде указ за награждаване на Пенчо Пенчев Линов с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие за особено значимите му заслуги в областта на културата и изкуството.

Предложението е на Министерството на културата.

Пенчо Пенчев Линов е писател, театрален специалист, юрист, драматург на Народния театър „Иван Вазов“, председател на Творческия, фонд на СБП и главен редактор на в. „Земеделско знаме“. Един от основателите на театър „Сълза и смях“. Основател на фондация „Пелин Пелинов“, която ежегодно връчва награда за най­добър български роман.

През 2017 г. за изключителен принос към българската култура Пелин Пелинов е награден от министъра на културата с почетен знак „Златен век- огърлие“.

Връчването на държавната награда, орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие за особено значимите му заслуги в областта на културата и изкуството, е израз на висока чест и уважение към неговите изключителни заслуги за развитието на българската литература и театър.

Постановлението от вчерашното правителствено заседание, с което Пенчо Линов беше предложен за награждаване, се отменя.

Pin It on Pinterest