Министерството на културата подкрепя кампанията „Остани жив! Пази живота!”

Училищата по изкуствата и по културата ще проведат информационни часове в Дните на безопасността на пътя от 16 до 22 септември  

  Училища по изкуствата и по културата ще проведат информационни часове в Дните на безопасността на пътя от 16 до 22 септември. Министерството на културата изпрати информация за кампанията под мотото: „Остани жив! Пази живота!” до 23-те училища, както и до Сдружение „Български музеи“, като всеки от участниците ще избере най-подходящата форма за запознаване на учениците с усилията в световен мащаб за намаляване на жертвите на пътя и тяхната роля в този процес.
  За пета поредна година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира кампания, целяща да намали до 0 поне за един ден броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия, който за европейския континент е 70 човешки живота на ден.  Кампанията съвпада и с традиционната Европейска седмица на мобилността. 
  Дните за безопасността на пътя за поредна година са подкрепени от Европейската комисия. Организаторите от  ROADPOL застъпват позицията, че отговорността за жертвите на пътя е на всички и призовават за внимание при участие в движението по пътищата, за да защитим себе си и другите от пътни инциденти и вреди.
  Под патронажа на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски Република България се включва активно в проекта, в съответствие с приетите мерки за ограничаване на COVID-19. Страната ни е пълноправен член на ROADPOL. Датата 16 септември е обявена от министър Терзийски за Ден без загинали на пътя. Главен координатор на проекта за България е Главна дирекция „Национална полиция”.

  Повече информация за събитията, свързани с инициативата, можете да видите тук и тук.   

Pin It on Pinterest