България

Министърът на външните работи Стефан Димитров се срещна с помощник държавния секретар по европейските и евразийските въпроси на САЩ Джеймс О’Брайън

Министърът на външните работи Стефан Димитров се срещна с помощник държавния секретар по европейските и евразийските въпроси на САЩ Джеймс О’Брайън,  който е на работно посещениe в София за участие във Втората конференция на високо равнище, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа.

Министър Димитров представи пред американския дипломат водещите приоритети пред служебното правителство, с основен акцент върху подготовката и провеждането на честни и свободни избори на 9 юни.

Двамата събеседници обсъдиха приоритетни теми от споделения дневен ред на стратегическото ни партньорство със САЩ, включително провеждането на трета сесия на двустранния Стратегически диалог и приемането на страната ни в Програмата за безвизови пътувания на САЩ.

В рамките на срещата бяха дискутирани актуални регионални и глобални въпроси, включително последователната подкрепа за Украйна, укрепването на сигурността в Черно море и растящото напрежение в Близкия Изток. Министър Димитров подчерта, че руската инвазия в Украйна оказва значително въздействие върху сигурността и стабилността на Черноморския регион. Двете страни се съгласиха, че от решаващо значение е продължаването на политическата и практическа подкрепа за Украйна.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest