Министърът на културата проведе среща УС на Сдружение „Асоциация на българските киносалони“

Министърът на културата Боил Банов се срещна с Управителния съвет на Сдружение „Асоциация на българските киносалони“.

В разговора бяха обсъдени превантивните мерки, приети по препоръка от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и оформени в Заповед на Министерството на здравеопазването № РД-01-117/08.03.2020.
Министърът на културата увери представителите на Асоциацията, че мерките могат да бъдат смекчени и да бъде възобновена нормалната културна дейност в страната, включително и на киносалоните, при отминаване на опасността и при спазването на специални санитарно-хигиенни изисквания, препоръчани от Министерството на здравеопазването и Световната здравна организация. Той припомни, че безпрецедентната мярка е приета с цел опазването разпространението на епидемия в страната предвид неблагоприятната комбинация от два типа грип и регистрираните първи случаи на коронавирус.
По време на разговора двете страни обсъдиха и бъдещо сътрудничество. Те изразиха съгласие, че диалогът ще допринесе за взeмането на разумни и благоприятни решения в полза на българските граждани и опазване на общественото здраве. Представителите на „Асоциацията на българските киносалони” благодариха на министър Банов за проявеното разбиране при разрешаване на създалата се извънредна ситуация и изразената готовност да представи техните искания пред другите държавни институции.

Pin It on Pinterest