България

Министър Запрянов се срещна с посланика на Германия

Развитието на двустранното сътрудничество в областта на отбраната обсъдиха министърът на отбраната Атанас Запрянов и извънредният и пълномощен посланик на Федерална република Германия у нас Н. Пр. Ирене Планк.

Двете страни дискутираха въпроси, свързани със сигурността и сътрудничеството в Черноморския регион, както и участието в инициативата „Щит на европейското небе“.

Съюзните отношения в рамките на Европейския съюз и НАТО и значението на координацията и конструктивния диалог за постигането на общи цели също бяха дискутирани по време на срещата. Министър Запрянов подчерта приноса на Федерална република Германия за укрепване на Източния фланг на НАТО.

Сред темите на разговорите бяха модернизацията на въоръжените сили, както и развитието на двустранното сътрудничество в областта на военното образование.

В срещата взеха участие заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, изпълняващият длъжността директор на дирекция „Отбранителна политика и планиране“ полковник Любомир Монов, както и заместник-ръководителят на мисията на Федерална република Германия у нас Щефан Рьокен.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest