България

Министър Запрянов и посланикът на Франция за Източното партньорство и Черноморския регион обсъдиха актуални въпроси от дневния ред на ЕС в областта на отбраната

Предизвикателствата пред сигурността в Черноморския регион обсъдиха на среща министърът на отбраната Атанас Запрянов и посланикът на Франция за Източното партньорство и Черноморския регион Н. Пр. Мишел Ру.

В разгворите участва и извънредният и пълномощен посланик на Франция в България Н. Пр. Жоел Мейер.

Акцент беше поставен на съюзните отношения в рамките на Европейския съюз и НАТО, както и на значението на координацията и конструктивния диалог за постигането на общите цели в областта на сигурността. Сред темите на разговора бяха още модернизацията на въоръжените сили, развитието на индустриално-отбранителното сътрудничество и помощта, която България и Франция оказват на Украйна.

В срещата участваха още заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, изпълняващият длъжността директор на дирекция „Отбранителна политика и планиране“ полковник Любомир Монов, директорът на дирекция „Политика по въоръженията“ полковник Владислав Шекеров, както и първият съветник в посолството на Франция в България Стефани Петибон.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest