България

Министър Запрянов и началникът на отбраната адмирал Ефтимов се срещнаха с посланика на Италия

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов се срещнаха с посланика на Италия Н.Пр. Джузепина Дзара.

Министър Запрянов изказа благодарност за приноса на Италия като рамкова държава на многонационалната бойна група, разположена на територията на страната ни. Основни теми на разговорите бяха сътрудничеството в Черноморския регион, както и перспективите за развитие на двустранното сътрудничество в областта на отбраната. Дискутирани бяха и възможностите за отбранително-индустриално партньорство и проектите за модернизация на Българската армия. Акцент в разговорите бе двустранното сътрудничество с цел укрепване на евроатлантическото единство и засилване на сдържащия и отбранителен потенциал на НАТО, както и усилията за разширяване на многонационалната бойна група на територията на страната.

Н. Пр. Джузепина Дзара подчерта ролята на България като стратегически партньор и гарант на сигурността в Черноморския регион и на Източния фланг на НАТО.

В срещата участваха и заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев, началникът на отдел „Двустранно и регионално сътрудничество“ Даниела Григорова, временно изпълняващият длъжността заместник-ръководител на мисията господин Едоардо ди Паоло и аташето по отбрана полковник Винченцо Ингросо.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest