Министър Йорданова се срещна с посланикa на Саудитска арабия

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова проведе работна среща с посланика на Кралство Саудитска Арабия Н. Пр. г-н Халид Бин Камал Факих. 

Министър Йорданова направи преглед на отношенията между двете страни и ги определи като динамично развиващи се, а Кралство Саудитска Арабия като един от най-важните партньори в Средния Изток. Сред приоритетите за България тя посочи  задълбочаването на сътрудничеството в областта на енергетиката, отбраната, туризма,инвестициите, високите технологии и борбата с тероризма. 

От своя страна посланик Факих запозна министъра с концепцията „Визия 2030“, целяща да модернизира кралството и възползвайки се от стратегическите позиции да развие инвестиционния му потенциал.  Негово превъзходителство представи и вижданията за съдебната реформа, залегнали във  „Визия 2030“ – развитие на законодателството с цел по-голяма прозрачност и по-добро опазване на човешките права. В тази връзка той подчерта, че страната му взаимодейства с много държави, като основната цел е да бъдат приложени най-добрите практики от други държави и би насърчил програми за обмяна на опит и визити за взаимодействие с България.

Той запозна министър Йорданова с кандидатурата на Кралство Саудитска арабия за домакин на EXPO 2030, като потърси подкрепата на българското правителство.

Pin It on Pinterest