Министър Везиева откри първата иновативна фабрика в Европа за производство на биоразградими чаши за кафе

Когато предприемачеството и иновациите се срещнат с професионализма се получават резултати.

В България кръговата икономика се развива бързо, въпреки трудната пандемична обстановка.  Това заяви министърът на икономиката Даниела Везиева днес в гр.Пловдив, при откриването на  първата иновативна фабрика в Европа за производство на ядливи биоразградими чаши за кафе.

По думите й министерството на икономиката е фокусирано върху подпомагане на малките и средни предприятия с експортен потенциал  и развитието на иновациите, като основен фактор за устойчив растеж и повишаване добавената стойност в икономиката. „Ще се радвам за новите мерки, които предстои да разкрием, да кандидатстват фирми като тази“, отбеляза тя.

„В предприятието вече работят 30 души на 3 машини“, посочи   изпълнителният директор Мирослав Запрянов. Те правят по 2,5 милиона ядливи чаши на месец. Амбициите на компанията са за закупуване на още 3 машини, с помощта на които оборотът да нарасне до 10 милиона бройки месечно.

Фабриката на Cupffee  се намира в индустриална зона „Тракия“ в гр.Пловдив. Чашите се предлагат в над 30 държави от целия свят. Основната цел е да се

редуцира голямото количество отпадъци от пластмасови чашки, които се разграждат.

Производствената сграда е с площ 3600 кв. м. и разполага с първата в света

автоматична  производствена линия за биоразградими чаши.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на Пловдив Здравко Димитров, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, чуждестранни гости и инвеститори, бизнес партньори на компанията.

Pin It on Pinterest