Министър Тодоров получи почетен знак за изключителен принос от Висшето училище по телекомуникации и пощи

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров получи почетен знак за изключителен принос от Висшето училище по телекомуникации и пощи.

Връчването на наградата се състоя по време на тържествена церемония по повод 140-годишнината от създаването на образователната институция.

„Аз и екипът на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, сме силно мотивирани да развиваме потенциала на нашата страна в областта на информационните технологии“, каза след получаването на почетния знак министър Тодоров. Той припомни, че през юни тази година бе подписан меморандум за сътрудничество между двете институции. „От една страна споразумението засилва лидерската роля  на висшето училище, а от друга – помага на администрацията да привлече подготвени кадри“, добави той.

Министър Георги Тодоров заяви, че се предвижда още по-високоскоростна свързаност на университети, училища, държавни и обществени институции с реализирането на проектно предложение в областта на телекомуникациите в Националния план за възстановяване и устойчивост. То е свързано с широкомащабно разгръщане на цифрова инфраструктура по ключови транспортни коридори, както и в отдалечени райони.

Pin It on Pinterest