Министър Терзийски: Пътувайте внимателно, с подготвени автомобили

Днес направихме оценка, че действията на ангажираните институции бяха адекватни след падналите дъждове – няма пострадали граждани, заяви на брифинг вътрешният министър Христо Терзийски.

Във връзка със застудяването и валежите от дъжд и сняг, в страната се очаква пътната обстановка да се усложни. Призоваваме гражданите, тръгнали на път, да бъдат оборудвани с всичко необходимо  за това време – гуми, пълни резервоари. Агенция „Пътна инфраструктура“ следи ситуацията и предприема превантивни действия.
Вътрешният министър уточни, че не само Пътна полиция, но и Охранителна, както и служителите но пожарната са на линия за помощ при бедствия по пътищата. Горските стопанства пък са на помощ на служителите на АПИ, допълни още Терзийски и призова да се предприема пътуване само при крайна необходимост.
200 снегорина са на терен в момента, на „Петрохан“ заваля дъжд и обстановката се усложнява, каза председателят на АПИ Георги Терзийски. Поддържащите фирми и служителите на АПИ и МВР работят превантивно, така че да няма затворени участъци от пътната мрежа.
Към този момент е затворен проходът „Петрохан“. Най-голяма опасност има в Стара планина, Рила и Родопите. Временни ограничения за МПС над 12 тона има на „Троянския проход“. 
Има допълнителни машини, които ще се включат при усложняване на обстоятелствата, допълни той.

Pin It on Pinterest