България

Министър Тагарев се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Азербайджан

Развитието на сътрудничеството в областта на отбраната между Република България и Република Азербайджан обсъдиха на среща министърът на отбраната Тодор Тагарев и извънредният и пълномощен посланик на Република Азербайджан у нас Н.Пр. Хюсейн Хюсейнов.

На разговорите в Министерството на отбраната беше отбелязано положителното влияние на активния политически диалог между двете държави върху развитието на взаимоотношенията в областта на отбраната. Министър Тагарев оцени високо доброто взаимодействие в областта на военното обучение и изтъкна ролята на Военна академия „Г.С.Раковски“ и на Националния военен университет в тази сфера. Като стъпки в развитието на сътрудничеството в отбраната бяха обсъдени възможностите за подготовката на кадри в областта на военната медицина и езиковото обучение, както и за съвместна подготовка на военнослужещи по време на учения.

Министър Тагарев и посланик Хюсейнов дискутираха и въпроси, свързани с предизвикателствата пред регионалната сигурност. Двамата подчертаха, че стабилността в сферата на отбраната е важен фактор за икономическото развитие на държавите.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest