България

Министър Стоянов: Качественото обучение на служителите на МВР е един от основните ни приоритети

Ръководството на вътрешното ведомство отбеляза успешното сътрудничество с Международната академия по правоприлагане ILEA

Събитие в София събра випускници и ръководството на Международната академия по правоприлагане ILEA – Будапеща. По време на срещата акцент бе поставен върху успешното сътрудничество между българската правоохранителна и правоприлагаща общност с академията, предоставяща регионално обучение по наказателно правосъдие. Участниците във форума бяха приветствани от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и Н.Пр. Кенет Мертен, посланик на САЩ в България.

„Качественото обучение на служителите е един от основните приоритети на ръководството на МВР. Новите знания и умения са инструмент за своевременен и адекватен отговор на предизвикателствата, пред които ежедневната работа ни изправя. Голяма част от ръководния състав на МВР, включително самият аз, сме възпитаници на ILEA“, отбеляза министър Стоянов в обръщението си към многобройната аудитория. Като ключов момент в контекста на динамично променящата се среда за сигурност той открои практически ориентираните и фокусирани върху актуални теми курсове, допринасящи за развиване и утвърждаване на добрите практики и усъвършенстване на взаимодействието.

В дискусионните панели, организирани в рамките на форума, се включиха главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев, директорите на петте главни дирекции и на СДВР, експерти от вътрешното ведомство. Участниците в срещата се обединиха около становището, че обученията, предоставяни от международната академия, допринасят за изграждане на устойчив капацитет с голяма добавена стойност. В този смисъл бяха презентирани теми от интерес за бъдещи обучения и очертани перспективите за задълбочаване на сътрудничеството.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest