България

Министър Стоянов: Изборният ден премина спокойно, над 16 000 служители на МВР бяха ангажирани с охрана и отработване на сигнали

Изборният ден премина спокойно, без сериозни инциденти и нарушения на обществения ред.

16 000 служители на МВР бяха ангажирани с охраната на изборните секции и отработване на сигнали в реално време. От началото на предизборната кампания до момента в Министерството на вътрешните работи са получени 583 сигнала – както за евентуално купуване на гласове, така и за други нарушения на изборното законодателство. Най-много са сигналите в Бургас, Варна и на територията на СДВР. Само в днешния изборен ден сигналите са около 180 – най-много в Благоевград, СДВР и Монтана. Образуваните досъдебни производства са 100, от тях 34 – бързи. Така накратко обобщи работата в изборния ден министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

И на тези избори опрощаването на дългове, вересии, на друга социални придобивки са използвани като основен способ за осигуряване на гласове. Министерството на вътрешните работи положи усилия за максимално ограничаване на това явление, подчерта вътрешният министър: Категорично заявявам, че чадър не е имало към нито една политическа партия и формация и искрено се надявам през следващите дни лидери на отделни политически партии да не оправдават своите резултати с МВР.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest