България

Министър Стоянов: Длъжни сме да отговорим на очакването до няколко години ГКПП – Капитан Андреево да стане първи по натовареност в света

Към момента трафикът през ГКПП – Капитан Андреево и Лесово е изключително натоварен.

Очакванията са в следващите години ГКПП – Капитан Андреево да стане сред първите по натовареност пунктове в света, което означава, че ние трябва да сме подготвени“. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на ГКПП – Малко Търново. Той придружи министър-председателя Димитър Главчев и посланика на Турция у нас Н. Пр. Мехмет Саит Уянък, които  посетиха граничния пункт заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, министъра на туризма Евтим Милошев и министъра на околната среда и водите Петър Димитров.

Визитата е в продължение на работна среща на българския премиер и турския посланик, на която бяха обсъдени тежкият трафик, задръстванията и необходимостта от разширяване на ГКПП – Малко Търново. В този смисъл вътрешният министър подчерта: „След като и двете държави поставихме въпроса на най-високо ниво, ще намерим и правилното решение през следващите месеци“. По думите му предстои работа на експертно ниво и в тясна комуникация, като бъде взето предвид, че освен граничният пункт, трябва да е готова и обходната инфраструктура. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest