Министър Стоев прие посланика на Държавата Катар

Министърът на външните работи Светлан Стоев обсъди  укрепването на отношенията между България и Катар във всички области от взаимен интерес с извънредния и пълномощен посланик на Държавата Катар Рашид Али Ал-Хатър, когото прие на прощална среща във връзка с приключване на мандата му.

По време на разговора бе дадена висока оценка  на двустранните отношения, съпроводени и от многобройни високопоставени посещения през последните години, включително двете срещи между Емира  на Катар и президента на България.

‘‘България оценява Вашата отдаденост за укрепване на двустранните отношения през последните пет години.  Разглеждаме Държавата Катар като един от най-важните ни партньори в региона на Залива‘‘, заяви министърът на външните работи Светлан Стоев.

Потвърдена бе готовността на България за обогатяване на сътрудничеството с Катар във всички области от взаимен интерес, включително в отбраната, борбата с тероризма, икономиката, информационните технологии, енергетиката, туризма и др.

Посланик  Ал-Хатър многократно подчерта топлите си чувства към България, която определи като втори дом за своето семейство.

Pin It on Pinterest