Mинистър Стоев потвърди отличните двустранни отношения между България и Дания

Mинистърът на външните работи Светлан Стоев потвърди отличните двустранни отношения и споделените ценности между България и Дания по време на тържествено честване, организирано от посолството на Дания по повод предстоящия на 5 юни национален празник на страната.

„Двете ни държави си партнират в Европейския съюз, ООН И НАТО и вярвам, че съвместните ни усилия ще допринесат за още по-активно взаимодействие в други международни формати”, заяви министър Стоев, който до встъпването в длъжност на служебното правителство бе посланик на България в Дания. В приветственото си слово той отбеляза и перспективите за по-интензивно икономическо сътрудничество, основано на приоритетни области от взаимен интерес.

Тази година отбелязваме и 90-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Дания. Светлан Стоев благодари на посланика на Кралство Дания в България Сьорен Якобсен  за съвместната им работа и изрази надежда скоро да бъде осъществена визита на високо равнище в България в чест на годишнината.

Pin It on Pinterest