Министър Стоев отправи приветствие към участниците в бизнес семинар

Министърът на външните работи Светлан Стоев отправи видео приветствие при откриването на онлайн бизнес семинар на тема „Засилване на икономическото партньорство между България и Индонезия“.

Събитието бе посветено на 65-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Индонезия, която честваме през 2021 г.
Организатори на семинара са Посолството на Република България в Република Индонезия и търговско-промишлените палати на двете страни – БТПП и КАДИН. 
В посланието си министър Светлан Стоев оцени високо приятелските отношения между двете страни и подчерта ролята на Индонезия като важен партньор на страната ни в динамичния регион на Югоизточна Азия, включително по линия на многостранните формати като ООН,  стратегическото партньорство ЕС-АСЕАН и форума АСЕМ. Министър Стоев изрази желанието на българската страна за засилване на контактите и обмена с Индонезия в широк кръг от области, като изтъкна значението и потенциала на сътрудничеството в търговско-икономическата сфера.
Специално приветствие беше отправено и от министъра на външните работи на Индонезия Рътно Марсуди. Събитието беше открито с послания от министъра на търговията на Индонезия Мухамад Лутфи и от името на министъра на икономиката на България Даниела Везиева. В откриването на онлайн семинара взеха участие и председателите на българската и на индонезийската търговско-промишлени палати, представители на министерства, асоциации и над 270 фирми от двете страни.

Pin It on Pinterest