Министър Сачева: Съвместната работа на институции и църква гарантира по-добро отношение към хората в нужда

Центърът за социална рехабилитация и интеграция е място, където освен грижа и услуги може да се получи и духовна просвета.

Тук църквата не просто ще говори за любовта към ближния, но ще показва как се случва“. Това каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева по време на нова социална услуга в Елин Пелин, като изтъкна, че е това е първият общ проект между държавата и църквата.

В откриването участие взеха представители на българската православна църква и на местната власт. Игуменът на Кремиковския манастир свещеноиконом Серафим Янев посочи, че всички имат за цел да работят не само за здравето, но и за добруването на децата и младежите.

Проектът е част от програмата „Милосърдие и солидарност“ към Фонд „Социална закрила“ за предоставяне на социални услуги съвместно с представители на Българската православна църква. Основната му цел е да подпомогне процеса на социално включване на уязвими български граждани, които по различни социални причини се намират в затруднено положение и се нуждаят от подкрепа.

Pin It on Pinterest