България

Министър Павлова участва в разширено заседание на Управителния съвет на Държавно предприятие „Фонд затворно дело“

Поздравявам ви с добрия резултат, благодаря ви за старанието.

С тези думи министърът на правосъдието Мария Павлова се обърна към началниците на всички затвори в страната по врене на  разширено заседание на Управителния съвет на Държавно предприятие „Фонд затворно дело“ (ДПФЗД). 

На заседанието бе приет годишният финансов отчет на предприятието за 2023 г. и представен междинният отчет, който е за периода до края на март т.г. От ръководството на ДПФЗД отчитат положителен финансов резултат. 

Изпълнителният директор на фонда Нина Димитрова разясни, че през изминалата година реализираните приходи от дейността на ДПФЗД са вложени основно в изграждане, преустройство и ремонт на местата за лишаване от свобода, както и за подобряване на битовите и производствените условия в София, Враца и Бургас. Извършени са ремонти на част от сградния фонд и в цеховете към затворите, като целта е да се осигури заетост на лишените от свобода. Данните сочат още, че 614 лишени от свобода са били наети за работа на външни работни обекти, а на територията на затворите са били ангажирани общо 397 лица. 

изображение

Друга част от реализираните приходи, по искане на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, са вложени в закупуване на охранителни и технически съоръжения, системи за видеонаблюдение, огради, техника и консумативи за лишени от свобода.

Днес Управителният съвет взе решение да се отпуснат средства за изграждане на нова система за видеонаблюдение, сигурност и контрол на достъпа до затвора в Белене, както и средства за ремонт на цехове в Плевен и довършителни дейности на обекти в Бургас.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest