България

Министър Павлова подписа споразумение със синдиката на Бюрото по защита на застрашени лица

Министърът на правосъдието Мария Павлова подписа днес споразумение с новосъздаденото сдружение „Синдикална организация на служителите в Бюрото по защита на застрашени лица (БЗЗЛ)“.

От името на сдружението подписът си постави неговия председател Радостин Радославов. Споразумението е гаранция за провеждането на навременен и конструктивен социален диалог между служителите и министъра. Гарантира също осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд. 

Документът влиза в сила от днес, а срокът му изтича на датата, на която изтичат споразуменията на другите синдикати, действащи в системата на Министерство на правосъдието – 07.02.2024 г. Досега ведомството е подписало подобни споразумения със Съюз на синдикални организации в системата на МП, Синдикат на служителите на затворите в България, Синдикат „Охрана“, Синдикат на пенитенциарните служители, Синдикат на служителите в МП, Синдикат на служителите в ГДИН, Синдикат на работещите в местата за лишаване от свобода, защитаващ интересите на държавни служители от системата на ГДИН към КНСБ.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest