Министър Панайотов отличи с награден знак генерал-адютанта на щата Тенеси генерал-майор Джефри Холмс

Министърът на отбраната Георги Панайотов удостои с награден знак „За принос към Министерството на отбраната“ генерал-адютанта на щата Тенеси генерал-майор Джефри Холмс.

Отличието е за неговия значим принос в развитието на двустранните отношения по линия на Програмата за партньорство между Националната гвардия на щата Тенеси и Въоръжените сили на Република България. Наградният знак бе връчен на церемония в Министерството на отбраната.

Генерал-майор Холмс бе начело на американската делегация, включваща командири на компонентните командвания и на основните формирования на Националната гвардия на щата Тенеси, както и техните главни сержанти, която бе на посещение у нас.

В рамките на визитата бяха посетени формированията от Въоръжените сили, които имат сходни функции със структурите на Националната гвардия. Проведени бяха срещи в командванията на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Съвместното командване на силите, Съвместното командване на специалните операции и Военномедицинска академия.

Pin It on Pinterest