България

Министър Николов проведе среща с представители на „Мейджи“

Πapтньopcтвoтo мeждy “Ел Би Булгарикум” и “Мейджи” e знaĸoвo зa paзвитиeтo нa бългapo-япoнcĸoтo cътpyдничecтвo.

Желанието ни е да продължим добрите взаимоотношения и да задълбочим партньорството. Това заяви министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов, който проведе среща с представители на японската компания “Мейджи”, които са на посещение у нас.

Министър Николов проведе среща с представители на „Мейджи“

Министър Николов представи новия изпълнителен директор на “Ел Би Булгарикум” Живко Живков и увери представителите на японската компания, че ползотворното сътрудничество ще продължи и занапред, с оглед интереса и на двете страни.

В хода на разговорите бе обсъдено и предложението на японската страна за създаване на нов съвместен научно – изследователски институт в София между „Мейджи“ и „Ел Би Булгарикум“. Представителите на японската компания посочиха, че проектът е бил предложен още преди две години, но от българска страна е имало забавяне в изпълнението му и подписването на споразумение за създаването му по повод 50 – годишнината от успешното партньорство между двете компании.

Изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум“ Живко Живков почерта, че ще продължи работа по споразумението за създаване на съвместен изследователски институт, което да защити интереса и на двете страни и да допринесе за развитието на сътрудничеството в научно-развойната дейност.

В срещата участва и изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания Константин Стойчев.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest