България

Министър Мундров: Екипите ще работят в режим, гарантиращ завършването на процеса в срок

Екипите, ангажирани с удостоверяването на машините за гласуване, ще работят в режим, който гарантира завършването на процеса в срок.

Това коментира министърът на електронното управление Валентин Мундров пред журналисти след началото на процеса по удостоверяване на техническите устройства за машинно гласуване, днес. 


„Дейностите, които предстоят да бъдат направени започнаха достатъчно рано, за да бъде предоставена на гражданите възможността за машинно гласуване“ каза още министърът. Той уточни, че вчера след края на работния ден седемте машини, които ще бъдат удостоверявани, са били предоставени от Централната избирателна комисия. И припомни, че представителната извадка беше определена на случаен принцип в началото на миналата седмица. „Смятам че, в рамките на следващите две седмици ще удостоверим машините и ще предоставим възможността на ЦИК те да бъдат изпратени по секционните избирателни комисии“ добави още Валентин Мундров.

Удостоверяването на машините ще протече под наблюдението на експерти от Държавна агенция „Национална сигурност“, а залата, където се извършва процесът по удостоверяване, е оборудвана с камери и система за контрол на достъпа. Министерството на електронното управление ще предостави възможността процесът да се наблюдава в реално време в залата на партерния етаж. Като всеки гражданин ще има свободен достъп до нея в работно време през делничните дни.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest